# P, Q & R start work together. After working 3 days P left & now remain

| P, Q & R start work together. After working 3 days P left & now remaining 64% work will be completed in next 8 days by Q & R together. The efficiency of Q is 40% less than R. Then, in how many days slower person can complete the whole work.

A. 33.33 days

B. 39.5 days

C. 33.7 days

D. 40 days

### Right Answer is: A

#### SOLUTION

Work done in first 3 days by P,Q & R=100%-64%=36%

Work done in 1day day by P, Q & R =36%/3=12%

Remaining work after 3 days=64%

64% work is done by Q & R in 8 days.

So, 1-day work of Q & R=8%

Efficiency ratio of Q & R =3:5

So, 1-day work of Q is=3%

1-day work of R is =5%

& 1- day work of P =12%-8%=4%

So clearly we can observe that- Q is the slower one & will take 100%/3%=33.33 days to complete whole work.

Share

P, Q & R start work together. After working 3 days P left & now remain